Menu

refsto

Ακριβά Κοινόχρηστα

Ναι είναι γεγονός… και τώρα που όλα έχουν φτάσει στα ύψη… καμιά φορά μας περνάει η σκέψη, μήπως και ο διαχειριστής μας τα… παίρνει!!!
Προσωπική άποψη και εκτίμηση, μέσα από την εμπειρία πολλών χρόνων, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαχειριστών κάνουν τη δουλειά τους σωστά και διαχειρίζονται τα οικονομικά της πολυκατοικίας υπεύθυνα και με διαφάνεια.
Άλλωστε, εκτός του ότι αποδίδουν οικονομικό απολογισμό στην ετήσια συνέλευση, οι αποδείξεις είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενοίκου επιθυμεί να τις ελέγξει ανά πάσα στιγμή. Η εξαίρεση, θέλει όντως κάποιους να τα… ψιλοπαίρνουν και για να είμαστε δίκαιοι, κάποιους άλλους να βάζουν καμιά φορά και από την τσέπη τους. Εσείς σε όλες τις περιπτώσεις, καλά κάνετε και το ψάχνετε. Κάντε το όμως σωστά και υπολογίστε τα όλα… Σιγουρευτείτε ότι:1) Χρεώνεστε με τα σωστά χιλιοστά επιβάρυνσης σας, που έχουν ορισθεί στον επίσημο πίνακα κατανομής.2) Πληρώνετε αναλογικά οποιαδήποτε δαπάνη αφορά τους κοινόχρηστους χώρους και πάντα με τα χιλιοστά σας.3) Για μεγάλες δαπάνες επισκευής και συντήρησης της πολυκατοικίας, υπάρχει απόφαση Γενικής Συνέλευσης και έχει τηρηθεί νόμιμη διαδικασία ανάθεσης.

Ελέγξετε ότι αμφισβητείτε… αν μη τι άλλο θα είστε σίγουροι ότι τα χρήματα που πληρώνετε κάθε μήνα είναι αυτά που σας αναλογούν.

 

 ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ
Τα κοινόχρηστα είναι ακριβά, ακριβά, ακριβότατα… τι τα κάνει ακόμα πιο ακριβά;

Διαβάστε προσεκτικά:

 1) ΘΕΡΜΑΝΣΗ:
Χωρίς πολλά λόγια, αφού είναι γνωστές σε όλους μας οι τεράστιες αυξήσεις του πετρελαίου, αν θέλουμε ζεστό σπίτι το χειμώνα, θα έχουμε και πολλά κοινόχρηστα.

2) Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ:
Συνεργεία καθαρισμού, ανελκυστήρα και λοιπών τεχνικών εργασιών, με νόμιμα παραστατικά, στοιχίζουν ακριβότερα κατά 19%, όσο ο καθορισμένος Φ.Π.Α. για υπηρεσίες.

3) ΤΟ ΥΨΗΛΟ SERVICE:
Συνεργεία, ιδιώτες ή επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες με την ισχύουσα νομοθεσία κατά κλάδο, τηρώντας τις προδιαγραφές και προσφέροντας υψηλού επιπέδου service και με ασφάλεια, πληρώνονται ακριβότερα.

4) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ και ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ:
Ίσως στοιχίζουν πιο ακριβά κάποιες φορές, αφού χρειάζεται να ξαναγίνουν από την αρχή και να πληρωθούν δύο φορές, εργασίες που αναθέσαμε ευκολόπιστα σε αναρμόδιους με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή προσφορά.

5) ΠΑΛΙΑ ΚΤΙΡΙΑ...
αυτά και αν δεν στοιχίζουνΘα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας, ότι όπως συντηρούμε το σπίτι μας εσωτερικά, έτσι ο διαχειριστής φροντίζει και τους κοινόχρηστους χώρους. Αυτό για τα παλιά κτίρια, έχει ιδιαίτερο αυξημένο κόστος. Τα παλιά κτίρια ζητάνε διαρκώς.Επισκευές ή αντικατάσταση σωληνώσεων σε ύδρευση, αποχέτευση και θέρμανση, μονώσεις ταρατσών, υγρασίες, βαψίματα, αλλαγές μηχανημάτων για ανελκυστήρα και καλοριφέρ, είναι οι πιο συνήθεις πληγές που θέλουν άμεση επέμβαση και αδειάζουν την τσέπη μας.

ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ:
το τελευταίο σκαλοπάτι οικονομικής εξαθλίωσης μιας πολυκατοικίας.1) Ένοικοι αντάρτες, που δίκαια ή μη αποφασίζουν να μην ξαναπληρώσουν κοινόχρηστα.2) Ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους και δεν θέλουν να ξέρουν ότι οι κακοπληρωτές ενοικιαστές τους, επιβαρύνουν την πολυκατοικία και ροκανίζουν το αποθεματικό της.Εξώδικες διαμαρτυρίες, αγωγές, δικαστικά έξοδα, ανεβάζουν τα έρμα τα κοινόχρηστα στα ύψη…Αν πάρετε χαρτί και μολύβι και προσπαθήσετε να βγάλετε ένα αποτέλεσμα από αυτά που παραπάνω αναφέρθηκαν και που είναι πραγματικές ανάγκες του συνόλου των πολυκατοικιών που ζούμε, ίσως κατανοήσετε γιατί τα κοινόχρηστα είναι τόσο ακριβά.

Αν βάλετε και τιμαριθμική αναπροσαρμογή κάθε χρόνο σε όλες τις υπηρεσίες, τότε θα πείτε…Μα γιατί πληρώνω τόσο λίγα κοινόχρηστα; Μήπως κλέβω τον διαχειριστή μου;

 

ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΟΥ

34
com_k2.item
(2 votes, average 5.00 out of 5)
Ακριβά Κοινόχρηστα5.00 out of 51 based on 2 voters.


επιστροφή στην κορυφή