Menu

refsto

Μούχλα στο σπίτι σας;

Επιπτώσεις στην υγεία
Η έκθεση στη μούχλα είναι κοινή και μέσα και έξω από το σπίτι, αλλά μερικοί άνθρωποι είναι πιό ευαίσθητοι στην έκθεση στη μούχλα από άλλους, ειδικά εκείνοι που υποφέρουν απο αλλεργίες και το άσθμα.

Η έκθεση στη μούχλα μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως το κοινο κρυολόγημα, μάτια που τρέχουν, πονόλαιμο, ίλιγγο, ακόμα και κρίσεις άσθματος. Επειδή μερικά σπόρια μούχλας είναι πολύ μικρά και μπορούν εύκολα να εισπνευστούν βαθειά στους πνεύμονες, δεν είναι ασφαλές να ζήσει κανείς σε σπίτια με υψηλά επίπεδα μούχλας.

Ανίχνευση της μούχλας
Η μούχλα μπορεί κυρίως να ανιχνευτεί από μια χαρακτηριστική μυρωδιά, σε συνδυασμό με τον αποχρωματισμό των επιφανειών. Η μούχλα μπορεί να αλλάξει τις επιφάνειες στο λευκό, πράσινο, καφετί, μαύρο ή πορτοκαλί.

Μέρη στα οποία η μούχλα αναπτύσεται.

 • Τα υπόγεια μπορεί να έχουν μούχλα εάν εχουν νερά η υπάρχει αρκετή υγρασία.Τα νερά εισερχόμενα από τους τσιμεντένιους τοίχους και το πάτωμα δημιουργούν υγρασία, με συνέπεια να αναπτυχθεί μούχλα στους τοίχους, τα πατώματα, στην μοκέτα και στα υλικά (συμπεριλαμβανομένου του καυσόξυλου) που αποθηκεύονται στο υπόγειό σας.
 • Στο μπάνιο μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα εάν δεν υπάρχει επαρκείς εξαερισμός.
 • Οι τοίχοι του ντούς, τα κεραμικά πλακάκια, το fiberglass, είναι πιθανές επιφάνειες που μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα.
 • Τα πλυσταριά ειναι μέρη που συναντάμε συχνά μούχλα.
 • Ελείψη καλού εξαερισμού τα ενδύματα που στεγνώνουν προκαλούν αυξηση της σχετικής υγρασίας περιβάλον ιδανικό για την ανάπτυξη μούχλας.
 • Οι κουζίνες είναι πιθανές περιοχές για την ανάπτυξη μούχλας εάν μεγάλα ποσά ύδατος βράζονται μην χρησιμοποιώντας αποροφητήρα. οι επίφάνειες των ψυγείων με αυτόματη απόψυξη επίσης συνήθως έχουν μούχλα.
 • Τέλος τα ντουλάπια ειναι σημεία που μπορεί να βρεθεί μούχλα ιδίως εαν αποθηκεύονται μέσα ρούχα τα οποία δεν έχουν στεγνώσει πλήρως.

Συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας.
Η μούχλα αναπτύσεται στα οργανικά υλικά όπως το χαρτί, το δέρμα, και ο αφρός των σαπουνιών. Αναπτύσεται καλύτερα στις υψηλές θερμοκρασίες, μεταξύ 25 και 30 βαθμών κελσίου, αν και μπορούν να αναπτυχθεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 0 και 35 βαθμών κελσίου.Η μούχλα αναπτύσεται στην υγρασία. Οι διαρροές ύδατος, η πλημμύρα, η υψηλή σχετική υγρασία και η συγκέντρωση υδρατμών είναι καταστάσεις που αυξάνουν την ανάπτυξη της μούχλας.

Πως θα απότρέψουμε την δημιουργία μούχλας:

 • Ο καθαρισμός, η απολύμανση και η ξήρανση των επιφανειών αποτρέπουν την ανάπτυξη μούχλας. Η μούχλα αναπτύσεται σε διάστημα δύο ημερών πανω σε υγρές επιφάνειες σε κανονική θερμοκρασία περιβάλοντος.Μειώστε τα επίπεδα υγρασίας στο μπάνιο με καλό εξαερισμό κατά την διάρκεια και μετά την χρήση. Διορθώστε πιθανές διαροές στην υδραυλική εγκατάσταση η στην μόνωση.
 • Αποθηκεύετε τα ρούχα πάντα στεγνά και καθαρά για να αποφύγετε την ανάπτυξή μούχλας επάνω τους.
 • Μειώστε τα επίπεδα υγρασίας εάν η σχετική υγρασία είναι περισσότερη από 40 τοις εκατό, με την χρήση αφυγραντών και κλιματιστικών μηχανημάτων. Επίσης, αερίστε τακτικά με εξωτερικό αέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πιό κρύα από την εσωτερική. Ο αερισμός με θερινό αέρα αυξάνει τη σχετική υγρασία του αέρα σε ένα υπόγειο.
 • Αυξήστε τη ροή του αέρα μέσα στο σπίτι σας. Τοποθετήστε τα έπιπλα μακρυά από τους τοίχους και ανοιξτε τις πόρτες των ντουλαπιών για να επιτρέψετε την κυκλοφορία αέρα.
 • Αποτρέψτε την υγροποίση. Η μόνωση των τοίχων και η εγκατάσταση διπλών παραθύρων με θερμοδιακοπή κρατά τους τοίχους θερμούς και περιορίζει τη υγροποίση.


Καθαρισμός και απομάκρυνση της μουχλας
.

 • Τα αντικείμενα πρέπει να καθαρίζονται και να στεγνώνονται το συντομότερο η μούχλα αναπτύσεται σε 24 με 48 ώρες.Όποιος καθαρίζει ένα χώρο με παρουσία μούχλας θα πρέπει να φοράει μάσκα.
 • Απομακρύνετε την μουχλα με την χρήση απορυπαντικών χωρίς αμμωνία, στις επιφάνειες που δεν μπορείτε να την απομακρύνετε ριχτε χλωρίνη και αφησετε τις με την χλωρίνη τουλάχιστον 20 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε με νερό και απολυμάνετε με διάλυμα χλωρίνης και νερού και αφήστε το να στεγνώσει μόνο του για 4-6 ώρες.
48
com_k2.item
(9 votes, average 4.33 out of 5)
Μούχλα στο σπίτι σας;4.33 out of 51 based on 9 voters.


Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πλημμυρισμένα Υπόγεια »
επιστροφή στην κορυφή